Secretaressedag

Secretaressedag

"Vergeet niet je secretaresse te bedanken op Secretaressedag!"

Wanneer is het Secretaressedag?

Secretaressedag donderdag 20 april 2023
Secretaressedag donderdag 18 april 2024
Secretaressedag donderdag 17 april 2025

Secretaressedag is een dag om onze geweldige secretaresses en assistenten te waarderen, en wat is een betere manier om dat te doen dan met een beetje humor? Hier zijn een paar grappige ideeën om je secretaresse of assistent aan het lachen te krijgen op secretaressedag.

Secretaressedag
Secretaressedag
1. Geef je secretaresse een mok met de tekst "Ik ben de secretaresse, ik weet alles" erop. Het is de perfecte manier om te laten zien dat je waardering hebt voor alle kennis en informatie die ze voor je bijhoudt.

2. Verstop kleine briefjes met grappige boodschappen op haar bureau of in haar notitieboekje. Bijvoorbeeld: "Je bent zo goed in het nemen van notities dat ik denk dat ik je volgende vergadering aan je overlaat."

3. Schrijf een gekke en humoristische brief die lijkt te zijn geschreven door een "geheime aanbidder" en geef deze aan je secretaresse. Maak het zo grappig en belachelijk mogelijk.

4. Organiseer een "Secretaresse-Olympics", met games zoals sneltypen, nieten van documenten, en de telefoon opnemen in verschillende talen. Maak het lichtvoetig en grappig, en geef een prijs aan de winnaar.

5. Bestel een taart met een grappige boodschap zoals "Bedankt voor al je werk. Zonder jou zouden we allemaal verloren zijn" of "Gefeliciteerd met je dag. Probeer niet te veel macht te krijgen!".

Met deze ideeën kun je op een humoristische manier laten zien hoezeer je je secretaresse of assistent waardeert. Laat ze lachen en genieten op secretaressedag!

Veelgestelde vragen over Secretaressedag

Wat mensen willen weten over Secretaressedag

  • Wanneer is Secretaressedag?

    Antwoord: Secretaressedag wordt meestal gevierd op de derde donderdag van april, maar de exacte datum kan verschillen van jaar tot jaar.

  • Antwoord: Het is niet verplicht, maar het wordt wel gewaardeerd om je secretaresse of assistent te laten zien dat je hun inzet waardeert. Een klein gebaar zoals een bloemetje, een kaartje, of een lunch kan al veel betekenen.

  • Antwoord: Secretaressedag wordt meestal gevierd door werkgevers en collega's om hun secretaresses en assistenten te bedanken voor hun harde werk en inzet.

  • Antwoord: Secretaressedag is ontstaan in de Verenigde Staten in de jaren '50, toen het werk van secretaresses nog voornamelijk bestond uit stenografie en typen. Inmiddels is het een wereldwijde viering geworden.

  • Antwoord: Er zijn veel manieren om Secretaressedag te vieren, zoals het geven van cadeautjes, het organiseren van een lunch, of het schrijven van een bedankbrief. Ook kan je bijvoorbeeld een spelletjesmiddag of een creatieve workshop organiseren om de dag nog specialer te maken. Het belangrijkste is dat je laat zien dat je de bijdrage van je secretaresse of assistent waardeert en respecteert.

Andere Feestdagen