Nijmeegse Vierdaagse

Nijmeegse Vierdaagse

"Stap voor stap naar de finish: Feestelijke Nijmeegse Vierdaagse!"

Wanneer is het Nijmeegse Vierdaagse?

Nijmeegse vierdaagse dinsdag 18 juli 2023
Nijmeegse vierdaagse dinsdag 16 juli 2024
Nijmeegse vierdaagse dinsdag 15 juli 2025

De Nijmeegse Vierdaagse is een jaarlijks terugkerend evenement in Nederland dat plaatsvindt in de derde week van juli. Het is een wandeltocht van vier dagen door de heuvelachtige omgeving van Nijmegen, waar duizenden deelnemers aan meedoen. Het evenement staat bekend om zijn feestelijke sfeer en is een hoogtepunt van het jaar voor velen.

Unieke wandeltocht

De Nijmeegse Vierdaagse begint op dinsdag met de inschrijving en de start van de eerste dag. De wandelaars lopen elke dag een andere route van 30, 40 of 50 kilometer, afhankelijk van de gekozen afstand. De routes voeren door prachtige landschappen en langs historische gebouwen en monumenten. Wandelaars uit binnen- en buitenland komen naar Nijmegen om deel te nemen aan deze unieke wandeltocht.

De Nijmeegse wandelvierdaagse
Nijmeegse vierdaagse

Feestelijke sfeer tijdens de vierdaagse

Naast het wandelen staat de Nijmeegse Vierdaagse bekend om zijn feestelijke sfeer. Langs de routes staan vele toeschouwers en muziekgroepen die de wandelaars aanmoedigen en vermaken. Bij de finish op de laatste dag worden de wandelaars verwelkomd met muziek, dans en felicitaties. Het is een ware viering van de prestatie die de wandelaars hebben geleverd.

Vierdaagse als sociale gebeurtenis

De Nijmeegse Vierdaagse is niet alleen een sportief evenement, maar ook een sociale gebeurtenis. Deelnemers komen in contact met elkaar en delen ervaringen en verhalen. Het is een uitstekende gelegenheid om nieuwe vrienden te maken en oude vrienden te ontmoeten.

Lange geschiedenis van de wandeltocht

De Nijmeegse Vierdaagse heeft ook een lange geschiedenis. Het evenement werd voor het eerst georganiseerd in 1909 en is uitgegroeid tot een van de grootste en populairste wandelevenementen ter wereld. De Vierdaagse heeft een rijke traditie, die elk jaar wordt voortgezet door de deelnemers en de vele vrijwilligers die het evenement mogelijk maken.

De Nijmeegse Vierdaagse is een uniek evenement dat elk jaar duizenden mensen aantrekt. Het is een viering van wandelen, prestaties, gemeenschap en traditie. De feestelijke sfeer en de mooie omgeving maken het een onvergetelijke ervaring voor iedereen die meedoet. Stap voor stap naar de finish: de Nijmeegse Vierdaagse is een evenement dat je niet wilt missen!

Veelgestelde vragen over de Nijmeegse vierdaagse

Wat mensen willen weten over de Nijmeegse vierdaagse

Andere Feestdagen