Blue Monday

Blue Monday

Waarom Blue Monday eigenlijk een feestdag zou moeten zijn

Wanneer is het Blue Monday?

Blue Monday maandag 16 januari 2023
Blue Monday maandag 15 januari 2024
Blue Monday maandag 20 januari 2025

Blue Monday wordt vaak beschouwd als de meest deprimerende dag van het jaar. Maar wat als we het eens anders benaderen? Wat als we Blue Monday zouden vieren als een feestdag in plaats van het te vervloeken?

Meest deprimerende dag?

Laten we eerlijk zijn, we weten allemaal dat de meest deprimerende dag van het jaar niet daadwerkelijk is bewezen. Het is gewoon een concept dat door marketeers in het leven is geroepen om ons te vertellen dat we ons depressief zouden moeten voelen en meer geld moeten uitgeven om ons beter te voelen.

Blue Monday
Blue Monday

Dus waarom zouden we niet wat humor en lichtheid brengen op deze "meest deprimerende" dag van het jaar? Hier zijn een paar suggesties om Blue Monday te vieren:

1. Organiseer een "blue" feestje: Nodig al je vrienden uit en vraag hen om blauwe kleding te dragen. Of nog beter, organiseer een feestje in een zwembad gevuld met blauwe ballen.

2. Omarm de blues: Maak een afspeellijst met al je favoriete "blues" nummers. Of nog beter, ga naar een live optreden van een blues band.

3. Eet je blauw: Maak een maaltijd met blauwe ingrediënten, zoals bosbessen, blauwe aardappelen en paarse kool. Of misschien een blauwe taart?

4. Blue Monday Survival Kit: Maak een grappige survival kit om te delen met je vrienden. In de kit kun je bijvoorbeeld een doos tissues, een blauwe neus, een zak chips en een dvd met een grappige film stoppen.

5. Laat je opvrolijken: Kijk naar je favoriete komedies of bel je grappigste vrienden op om je op te vrolijken.

Kortom, in plaats van Blue Monday te zien als een dag om te vrezen, kunnen we het ook als een kans zien om wat lichtheid en humor in ons leven te brengen. Wie weet, misschien wordt het wel een van de leukste dagen van het jaar!

Veelgestelde vragen over Blue Monday

Wat mensen willen weten over Blue Monday

  • Wat is Blue Monday?

    Blue Monday is een term die gebruikt wordt om de derde maandag van januari te beschrijven, welke bekend staat als de meest depressieve dag van het jaar.

  • Het idee van Blue Monday werd voor het eerst geïntroduceerd in 2005 door een Britse reisorganisatie, die beweerde een wiskundige formule te hebben gebruikt om te bepalen dat de derde maandag van januari de somberste dag van het jaar is. De formule hield rekening met verschillende factoren, zoals het weer, het niveau van schulden en het aantal dagen sinds kerstmis.

  • Nee, Blue Monday is niet wetenschappelijk bewezen en wordt bekritiseerd door experts op het gebied van geestelijke gezondheid. Het idee van Blue Monday reduceert de complexiteit van depressie en geestelijke gezondheid tot een enkele dag.

  • Het benoemen van een dag als Blue Monday kan bijdragen aan het stigmatiseren van mensen met geestelijke gezondheidsproblemen en het idee versterken dat depressie iets is dat je zelf kunt beheersen. Het is belangrijk om te onthouden dat geestelijke gezondheid het hele jaar door belangrijk is.

  • Er zijn veel manieren waarop mensen hun geestelijke gezondheid kunnen verbeteren, zoals praten met vrienden of familie, het volgen van therapie, sporten en meditatie. Het is belangrijk om mensen aan te moedigen om het hele jaar door voor hun geestelijke gezondheid te zorgen, en niet alleen op een specifieke dag..

Andere Feestdagen