Black Friday

Black Friday

"Black Friday: Bereid je voor op een dag vol koopjes en kortingen!"

Wanneer is het Black Friday?

Black Friday vrijdag 24 november 2023
Black Friday vrijdag 29 november 2024
Black Friday vrijdag 28 november 2025

Black Friday is een fenomeen dat oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt, maar inmiddels wereldwijd wordt gevierd. De dag valt altijd op de vrijdag na Thanksgiving, een belangrijke feestdag in de Verenigde Staten. Black Friday is de dag waarop veel Amerikanen beginnen met hun kerstinkopen, en winkels spelen hier handig op in door flinke kortingen te geven. Inmiddels is Black Friday ook in Nederland erg populair geworden.

Black Friday
Black Friday SALE

Hoge kortingen voor koopjesjagers

Black Friday staat bekend om de hoge kortingen die winkels geven op hun producten. Veel winkels adverteren met kortingen tot wel 70% op hun assortiment. Dit trekt veel koopjesjagers aan, die op zoek zijn naar de beste deals. Niet alleen fysieke winkels doen mee aan Black Friday, ook online shops spelen in op deze trend. Zo kun je op de vrijdag na Thanksgiving vanuit je luie stoel de beste deals scoren.

Kritiek op Black Friday

Hoewel Black Friday voor veel mensen een dag is om flink te besparen op hun aankopen, zijn er ook critici van het evenement. Zo wordt er bijvoorbeeld kritiek geuit op de hoeveelheid afval die geproduceerd wordt door al deze koopjesjagers. Ook vinden sommigen dat de kortingen vaak niet zo groot zijn als wordt voorgespiegeld, omdat winkels hun prijzen vaak vlak voor Black Friday verhogen om vervolgens de korting te kunnen geven.Populaire dag om lekker te shoppen

Ondanks deze kritiek blijft Black Friday een populaire dag om te shoppen. Veel winkels spelen in op de hype door al in de weken voor Black Friday kortingen te geven, of door het evenement uit te breiden naar een heel weekend of zelfs een week. Ook zijn er steeds meer winkels die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, en daarom bijvoorbeeld alleen kortingen geven op duurzame producten.

Al met al is Black Friday een dag waar veel mensen naar uitkijken. Of je nu op zoek bent naar nieuwe kleding, elektronica of cadeaus voor de feestdagen, de kans is groot dat je tijdens Black Friday een goede deal kunt scoren. Wel is het belangrijk om kritisch te blijven en te bedenken of je de aankoop echt nodig hebt. Op die manier kun je ook tijdens Black Friday duurzaam en bewust winkelen.

Veelgestelde vragen over Black Friday

Wat mensen willen weten over Black Friday

  • Waar komt Black Friday vandaan?

    Antwoord: Nee, Black Friday-deals omvatten een breed scala aan producten, inclusief kleding, huishoudelijke apparaten, cosmetica, meubels en nog veel meer.

  • Nee, Black Friday is niet alleen voor elektronica. Het begon als een dag waarop veel winkels enorme kortingen aanboden op elektronische producten, maar het is uitgegroeid tot een breder fenomeen waarbij retailers in veel verschillende sectoren kortingen aanbieden. Naast elektronica bieden veel winkels kortingen aan op kleding, schoenen, huishoudelijke artikelen, beauty producten, speelgoed en nog veel meer. Black Friday wordt steeds meer gezien als het begin van het kerstinkopenseizoen en veel mensen kijken er naar uit om te profiteren van de deals op een breed scala aan producten.

  • Antwoord: Ja, veel winkels bieden Black Friday-deals online aan. In feite zijn online deals steeds populairder geworden, vooral sinds de uitbraak van COVID-19.

  • Antwoord: Dat hangt ervan af. Terwijl sommige Black Friday-deals echt goede kortingen bieden, zijn andere misschien niet zo goed als ze lijken. Het is altijd een goed idee om te vergelijken met andere aanbiedingen en prijzen van concurrenten om er zeker van te zijn dat je een goede deal krijgt.

  • Antwoord: Dat is niet nodig, maar sommige mensen vinden het leuk om te doen. Veel winkels bieden tegenwoordig online deals aan, zodat je niet persoonlijk in de rij hoeft te staan. Als je echter van plan bent om naar een fysieke winkel te gaan, is het verstandig om er vroeg bij te zijn, omdat de voorraad snel kan opraken.

Andere Feestdagen